Класификација на железо за виткање на косата

2022-02-28

1) Според различни грејни елементи,пегла за виткање на косатаможе да се подели во три категории, имено керамички грејач, PTC греен елемент и грејна жица грејач. Предноста на керамичкото грејно тело е заштита на околината и брза брзина на загревање. Може да достигне 200 степени за 1,5 минути, но недостатокот е што вкупните трошоци за користење на керамички виткање на телото за греење се околу 30% повисоки од оние на PTC или грејната жица.

2) Според различните стилови на формирање на кадрици,пеглата за виткање на косатае поделена на права прачка и вертебрална прачка. Права лента, односно дијаметарот на шипката за виткање е ист од горе до долу, а горните и долните обрасци на витканата коса се во согласност со виткањето на витканата коса. Виткачот за коса со конусен цилиндар може да ја витка косата во брановидни локни со различни големини нагоре и надолу. Кадрици за коса може да бидат од мали до големи, или од големи до мали, со многу промени во стилот на косата.

3) Според начинот на употреба,пегла за виткање на косатаможе да се подели на рачен виткач, полуавтоматски виткач и автоматски виткач. (види приложена слика)

4) Мерки на претпазливост при користење навиткач за косабидејќи грејните делови на виткачот за коса се изложени, ако ја виткате косата дома, другите треба да ви помогнат да ја виткате косата и да се обидете да избегнете виткање на косата. Ако не сте внимателни, лесно е да предизвикате изгореници. Ако работите сами, мора да го изберете виткачот со клип. Виткачот без клип не е лесен за ракување. Стиснете ја опашката на косата со штипка, полека превртете ја до коренот на косата, останете 20 секунди и отпуштете ја, а ролната за коса може да се формира Предолго ќе ја оштети косата. Употребата на автоматско виткање за коса може да избегне горење. Температурата на обвивката на автоматскиот виткач за коса генерално нема да надмине 60 степени, а дисипацијата на топлина е навремена, а температурата на рачката е пониска. Сепак, обрнете внимание да ја усогласите макарата со косата за да избегнете неправилно влечење на косата.
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy