Принцип на електричен брич

2021-07-07

Наелектричен бричкористи мотор за возење на подвижното сечило за движење во однос на фиксираното сечило за да ја пресече брадата или косата што влегува во мрежата.
Ефектот на бричење на анелектричен бричглавно се определува со точноста на анастомозата помеѓу фиксираното сечиво и подвижното сечило. Потребно е правилно да се совпаднат сферичните закривувања на фиксираното сечило и подвижното сечило, а во исто време, мора да има растојание на притисок од околу 1мм и одреден агол на смолкнување помеѓу двете сечила. Ако растојанието за притискање е премало, бричењето нема да биде остро и ќе има чувство на кубење; ако растојанието за притискање е преголемо, потрошувачката на енергија ќе биде голема, сечилото ќе се носи сериозно и ќе се испушти остар абнормален плач.
Фиксниот нож прифаќа нето-форма. Различни производители имаат различни обрасци на решетката, но тие можат да го задржат фиксираното сечило и подвижното сечило под одреден агол на сечење и можат да ја направат стапката на влегување на косата висока. Процесот на производство на фиксниот нож е различен, а неговиот ефект на употреба е исто така различен. Фиксното сечило усвојува технологија за обработка на печат, корозија и повторно печат, нејзината острина на сечилото е слаба, чувството на кожата е просечно, промените во текстурата се малку, линиите се груби и работниот век не е многу долг. Фиксираното сечило усвојува електроформување, мелење на истегнување, брусење и технологија за обработка на мелење, ножот има добра острина, удобно чувство на кожа, фини линии и долг век на траење.

Наmovable blades are evenly distributed on the movable blade holder, and the movable blade holder is required to have no obvious radial runout, which can maintain the rotating balance of the movable blade holder, and is matched with the corresponding speed to make the relative movement between the fixed blade and the movable blade in a shave The best condition of the beard, so that no matter the number of moving blades, you can achieve the purpose of sharp shave.

  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy