На што да обрнете внимание кога користите електрични ножици за коса

2021-07-23

1. Пред да го користите електричниоткосач за коса, ставете 1-2 капки бело масло на сечилото.

2. Ако електричниот клипер е многу врел за време на употребата, веднаш исклучете го и почекајте да се оладат сечилото и телото, проверете дали електричниот клипер е неисправен и потоа употребете го повторно.

3. Континуирано време на употреба на електричникосач за косаsне треба да надминува 10 минути за да спречите оштетување на машината или изгореници, затоа обрнете внимание на наизменична употреба.

4. If the electric косач за коса makes a "da da" impact sound, remember to adjust the screw outwards, if the strength is insufficient, adjust it inward.

5. Ако главата на секачот стане тапа, треба да се замени со нова глава на секачот или електричен клипер навреме.

6. За потстрижување на долга коса, најдобро е да користите рачни ножици за да ја скратите кратката коса, а потоа да користите електричнакосач за косаsда го скрати.

7. Кога електриченкосач за косае бучно или сечилото вибрира насилно, олабавете завртка во форма на ќар покрај електричниот клипер и проверете дали завртката за притискање на сечилото е премногу лабава. Ако е лабава, затегнете ја правилно. Но, не притискајте премногу цврсто.

8. When installing and disassembling the electric косач за коса, be sure to turn off the power switch, otherwise, it will be easily cut.


  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy